maandag 7 december 2015

Gedurfd wonen met hanglampen


De donkere dagen voor kerstmis zijn weer aangebroken en dus een goed excuus om je huis gezellig te maken met lichtjes en verlichting.
Aangezien de verlichting tijdens deze donkere dagen wel de hele dag aan mag / moet mag hier dan ook extra de aandacht op gevestigd worden in je interieur.
Durf de aandacht te vestigen op een bijzonder lichtobject en je zult zien dat dit sfeer zal brengen in huis. En van een bijzonder lichtobject kan je ook na de kerstdagen genieten eigenlijk geniet je hier het hele jaar door van want deze lampen zijn ook als ze niet verlicht zijn erg sfeervol.
Sommige brengen dat strandgevoel bij je thuis of wat dacht je van het 1001 en een nacht gevoel? Hanglampen maken van je interieur een leefbaar sprookje.
Hanglampen dat is waar deze blog dan ook over gaat.

De meest klassieke vorm van de hanglamp is de lampenkap. Die je in allerlei vormen en maten vindt en tevens is het echt een blijvertje.
Zijn grootte bepaalt de sfeer en of een of meerdere lampenkappen volstaan.
Ook de kleur is bepalend voor de sfeer en het bereik, kies voor een opvallende kleur als je hanglamp moet opvallen in de ruimte als een soort eyecatcher en een wat rustige kleur voor wie eenheid en rust wil. Voor wie gezegend is met een ruimte met een hoog plafond kan een grote lampenkap ook dichtbij het plafond plaatsen en zie hoe sfeervol dit is. 


Ook de industriële trend is terug te zien in hanglampen.
De lampen lijken zo weg gepikt te zijn uit een oud fabriekspand.
Het rauwe en ruwe van deze lampen in een landelijk, klassiek of design interieur is wat deze lampen extra bijzonder maakt en waardoor ze er zeker uit zullen springen in je interieur. Geïnspireerd op de maan en de zon zijn deze bol vormige hanglampen.
Prachtige lichtgevende objecten in allerlei afmetingen, materialen en hoeveelheden verkrijgbaar.
Een grote bol boven de eettafel of verschillende afmetingen bollen bij elkaar als een planeet stelsel.

Hoe zou jij ze combineren? Deze modellen passen prachtig bij een strak interieur juist omdat ze het geheel van alle strakke vormen zullen breken waardoor ze de ruimte verzachten.  


De kopper en goud trend is ook bij de hanglampen niet onopgemerkt gebleven.
Graag zou ik je de tip willen geven om het bij een of twee gouden / koperen items te houden, tenzij je graag het hele jaar door ( en niet alleen met kerst) met je interieur wil ‘shinen’.
Met een gouden hanglamp brand in ieder geval het zonnetje het hele jaar door in je interieur.

Mijn persoonlijke favoriet zijn de Marokkaanse invloeden in het interieur.
De vormen van deze lampen doen me denken aan die uit een 1001 nacht sprookje.
Met deze hanglampen haal je dan ook dat sprookjes gevoel in huis.  
Ze zijn een kroon op je interieur. In een strak en minimalistisch interieur zijn deze hanglampen de eye catchers. 
Ook vormen uit China en Japan zijn vereenvoudigd waarbij kleur en patroon zijn weggelaten zodat de aandacht gaat naar de vorm.Hang je liefdes brieven, memo’s, ideeën, tekeningen en positieve teksten eens in het licht en je haalt er iedere dag inspiratie uit.
Daarbij is je hanglamp uniek want je kunt de briefjes je eigen maken.Ware kunstobjecten zijn deze hanglampen, voor degene die gedurfd durven wonen.
Waarom zou je het niet aandurven met deze prachtige kunstobjecten heb je een unieke eyecatcher.
Gebruikelijk wordt de aandacht op het licht gevestigd maar bij deze objecten zal dit net even wat anders zijn.  
Houd je van het idee te hebben het hele jaar door aan het strand te wonen dan zijn deze hanglampen die je dat gevoel geven echt iets voor jou.
Hanglampen die je doen denken aan visnetten, koraal en vissersmanden voor het hele jaar door dat strand gevoel. 
Hanglampen nonchalant aan een touw hangen, velen of enkele bij elkaar maken een grote hanglamp.Ze doen denken aan kristallen, kralen, oorhangers of de piek van je kerstboom deze hanglampen.
Waar ze je ook aan doen denken opvallen, doen ze zeker en zullen de sfeer brengen in je interieur zoals we gewend zijn van de kristallen, kralen, oorhangers en pieken.
Met al deze soorten, maten en vormen hanglampen moet je de donkere dagen wel door kunnen komen. In ieder geval worden je dagen er een stuk sfeervoller en gezelliger door.
Ik wens je dan ook hele gezellige, stijlvolle, sfeervolle en vooral lichtgevende dagen toe!

Door: Marene van de Goor


#interieur #wonen #hanglampen #gedurfdwonen #lampen #verlichting #lichtobject #interieurstyling #interieurontwerp #interieurblog #licht #lamp #hanglamp


Bronnen: v.l.n.r. : popsugar,  interiorsdmf, ideastosteal, casasugar, myunfinishedhome, apartmenttherapy, frenchyfancy,  vosgesparis.blogspot.co.nz,  carieninterieuradvies, mydesignweek, myunfinishedhome,  cushandnooks.blogspot.co.nz, myscandinavianhome.blogspot.co.uk, thenletitbe.tumblr.com, apartmenttherapy,  placesinthehome, plastolux, pixersize, bianconerosempre.blogspot.com.es, flickr, pearsondesigngroup, homedsgn, bloglovin, lizmarieblog, archdaily,  myscandinavianhome.blogspot.se, fashionsquad, flickr, ministryofdeco.blogspot.com, stockinteriors, home-designing, homestilo.tumblr, paulinaarcklin, blog.design-market.fr, milkandhoneyhome, nordicdesign.ca, casavogue.globo.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten