woensdag 4 mei 2016

Kleed je interieur


Voor meubelplein Ekkersrijt deed ik mee aan een blog wedstrijd. De opdracht: schrijf een blog voor meubelplein Ekkersrijt en maak kans op een wooncheque. 
Dit heb ik gedaan en guess what ik heb gewonnen!

Tijdens mijn trip door Meubelplein Ekkersrijt heb ik me georiënteerd op vloerkleden aangezien dit een woon item is wat er in mijn woonkamer ontbreekt. En een woonkamer zonder vloerkleed vind ik altijd toch maar een beetje kaal, ongezellig en on af. Daarnaast maakt een vloerkleed je interieur knusser en is het heel erg sfeer bepalend.
Kortom een woon item wat echt niet mag ontbreken in je interieur.
Allereerst ben ik me gaan oriënteren op trends en ik kan je vertellen dit zijn er erg veel!
Daarmee is er wel voor iedere stijl en smaak wel wat te krijgen.

Woonwinkels op Ekkersrijt die vloerkleden verkopen zijn: IKEA, Boonman bedden en wonen, Trendhopper, Chateau d’Ax, de Bommel meubelen, Montel, Pronto, de Bedenkers interieur vormgevers, Leenbakker, Sijben.
In deze blog laat ik verschillende trends zien op het gebied van vloerkleden en geef ik voorbeelden van vloerkleden die te koop zijn in de woonwinkels van Ekkersrijt.

Om te beginnen wil ik wat vloerkleden laten zien die minimalistisch en strak zijn. Bij deze vloerkleden zit het hem in de kwaliteit en structuur wat deze kleden bijzonder maakt. Ze zijn dan ook toepasbaar in ieder interieur. Kleden zijn vaak in verschillende kleuren verkrijgbaar dus loop niet meteen van een kleed weg in de showroom om zijn kleur. Mijn advies is om te letten op de structuur en vraag naar de verschillende mogelijkheden in kleur. Basis kleuren als: grijs, crème, wit, zwart, bruin zijn kleuren die vaak voor komen en toepasbaar zijn in bijna ieder interieur. Op onderstaande foto zie je een minimalistisch interieur de hoofdkleur is grijs de accentkleur is blauw wat te zien is in de kussen in het vloerkleed komt deze blauwe gloed terug, zo is er hier heel subtiel een eenheid gecreëerd. De structuur in het kleed geeft dit interieur een stijlvolle uitstraling.Een vloerkleed van het merk: Perletta Carpets te koop bij:
De Bedenkers interieurvormgevers


Ook een erg mooie structuur hebben deze vloerkleden. 
De structuur van dit kleed is erg aanwezig daarom dit combineren met materialen waarvan de structuur 
minder aanwezig is. Door de ‘ruwheid’ van dit kleed heeft dit interieur een stoere uitstraling. 
Denk het kleed weg en dit interieur zou een stuk saaier ogen als dat het nu doet. 
Ook zorgt dit kleed voor een perfecte kleur balans en onderbreekt het het zwart van de vloer en in de ruimte.


                            

Deze vloerkleden bestaande uit garen maken je woonkamer erg knus, warm en zacht. Dit doet het goed in een grote ruimte die vraagt om een stukje knusheid. Ook in een industriële omgeving misstaat dit kleed niet.
Stijlvol is dit vloerkleed van Perletta carpets de kleur zwart komt er subtiel in terug zoals ook in het interieur. De structuur van het kleed draagt bij aan de sfeer van dit interieur. De ronde vormen in de meubels staan in contrast met de lijnen in het vloerkleed en maken het een passend geheel.Een beetje ‘glimmer’ en glamour in je woonkamer breng je met een glanzend tapijt. Het geeft je interieur meteen die chique look waar je naar op zoek was. De sfeer is stijlvol en door de glans in het tapijt past het perfect bij een klassieke inrichting. De taupe kleur (te koop bij Boonman bedden – wonen) doet door zijn glans bijna goud aan en zal het erg goed doen in combinatie met grijzen meubels. Het karpet Cosy in het bruin van Trendhopper staat prachtig bij witte kleuren. Een opvallende kleur zoals op de foto kan ook prachtig zijn het brengt de sfeer in je interieur. 


De glans geeft een luxe uitstraling en kan daarom perfect gecombineerd worden met design meubelen en een strakke minimalistische inrichting. Dit geeft de sfeer van een luxe hotelkamer.

 

                                                                        
Bijzonder zijn deze tapijten in de vorm van stenen wel zachte dan. Deze vloerkleden komen het beste tot hun recht op een gladde ondergrond zonder al te veel structuren. Zoals bijvoorbeeld een betonvloer. In combinatie met natuurlijke materialen krijg je het gevoel buiten te zijn.

Een echt natuurlijk materiaal is dit vloerkleed bestaande uit jute. Het geeft dat zomerse gevoel aan je woonkamer door het ligte materiaal. In combinatie met lichte kleuren wordt dit gevoel nog eens versterkt. Een Jute vloerkleed past op iedere ondergrond en door zijn natuurlijke uitstraling en kleur kan dit kleed ook overal bij gecombineerd worden.we blijven nog even in de structuren want wat vind je van dit grof gebreide tapijt? Bij Boonman bedden – wonen verkopen ze een soort gelijk tapijt genaamd: karpet Ardley Marled. En bij de Trendhopper hebben ze er een uitvoering van in patchwork patroon. Zoals op de foto ook hier weinig structuur in de rest van de woonkamer om een overdaad aan structuren te voorkomen (lees drukte). De stijl van deze woonkamer is scandinavisch.
Voor wie wel van een kleurtje houdt is er ook volop keus. Houd wel rekening met wanner je gaat voor kleur dat de rest van je meubels een neutrale kleur behouden. Tenzij je van een bonte kermis houdt. Breng verder een kleur uit je tapijt terug in bijvoorbeeld accessoires of een meubel zo creeer je een eenheid in je interieur.     


De trendkleur van dit woonseizoen is blauw dit zie je overal terug zo ook in vloerkleden. Blauw is een erg aangename kleur die bijna overal bij gecombineerd kan worden. Daarnaast heeft deze kleur een luxeuze uitstraling. Perfect dus voor in jou interieur. Door middel van een tapijt in je woonkamer breng je ook kleur in je interieur aan. En je ziet (foto) zelfs een overdaad aan blauw kan. 
De Limone 058 van Perletta carpets was onlangs nog gebruikt bij de inrichting van een volledig blauw interieur in het tv programma van VT Wonen. Dit kleed wordt verkocht bij de Bedenkers interieurvormgevers.
Als een schilderij zo mooi zijn deze vloerkleden waarvan de textuur doet denken aan een oude afgebladderde of beschimmelde muur. En we blijven nog even in blauwe sferen want ook bij deze vloerkleden een ruime keuze aan blauwe texturen. Ook toe te passen bij verschillende woon stijlen.
Zowel in een klassiek interieur als in de retro stijl doet dit vloerkleed het goed. Voor een tapijt vergelijkbaar aan de linker foto kun je terrecht bij Trendhopper. Ga naar Boonman bedden – wonen voor vloerkleden vergelijkbaar als op de rechter foto.
Breng de kleur uit het kleed subtiel terug in de rest van je interieur door bijvoorbeeld accessoires of in een meubel stuk.  

    Bij dit zwart wit gestreepte vloerkleed ben je beperkt in kleur gebruik. Dit hoeft echter geen belemmering te zijn het staat juist erg grafisch. Door het toevoegen van een kleur doorbreek je het harde patroon die deze strepen in de ruimte teweeg brengen. Deze kleur mag best spreken waardoor de aandacht even naar de sprekende kleur in de ruimte uit gaat. De zwart wit gestreepte vloerkleden vind je in de collectie van IKEA en Boonman bedden – wonen.Wat speelser en vrolijk zijn deze ronde kleden.
Deze ronde kleden zijn van jute en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren bij de Bommel meubelen. Je kunt ze ook combineren, over elkaar heen leggen, tot ze samen een groot kleed vormen. Combinatie met allerlei kleuren is mogelijk laat kleuren uit het tapijt terug komen in je interieur en creeer zo een speelse creatieve zomerse sfeer in je interieur. 
 


We zien tegenwoordig veel marokaanse invloeden terug in het interieur. Verschillende marokaanse stijlen zetten de laatste tijd de trend.
Zo zie je in vloerkleden ook verschillende stijlen die zijn overgekomen uit Marokko het land van tapijten. Je hebt het perzische tapijt, de kelim en de berber.
Het perzische tapijt gaat al een tijdje mee maar is nog steeds erg populair.
Je kunt het bij een tapijt houden of de gehele grond bedekken met verschillende perzische tapijten. De perzische tapijten zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen. Zo zie je de klassieke perzen en allerlei variaties hier op, perzen die vervaagd zijn alsof ze jaren oud zijn en patchwork perzen bestaande uit verschillende vlakken. Een perzisch tapijt past bij ieder interieur.  
De kelim de nieuwe trend in vloerkledenland. Een dun kleed (waardoor makkelijk te verplaatsen ) vaak bezet met ruitvormige patronen ze zijn verkrijgbaar in allerlei vrolijke kleuren maar ook in zwart wit en aarde tinten. Deze vrolijke vloerkleden zijn voor wie geen trend wil missen. Doordat ze zo licht van gewicht zijn zijn ze gemakkelijk verplaatsbaar en daarom kun je eens varieeren. Door de luchtige stijl brengen ze dat zomer gevoel je woonkamer binnen. Je kunt ze toepassen in verschillende woonstijlen maar door de drukke patronen en kleuren is mijn advies ze te combineren met neutrale kleuren, zoals aarde tinten.   Ook uit Marokko komt het berber tapijt. Dit tapijt doet door zijn ‘haren’ meer winterser aan maar door de kleuren behoud het toch zijn vrolijkheid. Op meubelplein Ekkersrijt verkopen ze de berber bij Trendhopper foto’s hiervan zijn te zien hieronder.


 Wanneer de winter aanbreekt krijgen we behoefte aan zachte materialen, materialen die warm ogen. Een vloerkleed waarvan je het warm krijgt en wat je doet denken aan een warm schapen vachtje. Het materiaal zorgt voor het knusse en in combinatie met ruwe materialen en design stoelen en een gewei aan de muur is het plaatje compleet. Zo’n vergelijkbaar ‘schapenvachtje’ verkopen ze bij de Bommenl meubelen de vloerkleden van deze serie heten Grace.

 


We blijven nog even in de ‘dierlijke’ sferen want ook deze trend is terug van weg geweest.
De koeienhuid is weer terug. De trendzetters op meubelplein Ekkersrijt zijn Trendhopper en IKEA waar deze koeienhuiden te koop zijn.
       

   Ook gemaakt van koeienhuiden maar minder ‘obvious’ zijn de vloerkleden bestaande uit stroken en blokken leer. Ze zijn bij Boonman bedden – wonen verkrijgbaar in verschillende vormen en kleuren.


Hopelijk heb ik je middels deze blog weten te inspireren en geholpen met het kiezen van jou eigen unieke vloerkleed die past bij jou woon stijl.
Ik ben benieuwd wat jou keuze is.
Als je wilt weten waar deze kleden te koop zijn ga dan naar mijn blog op de website van Ekkersrijt, je weet in ieder geval waar je terecht kunt! 

benieuwd? de blog lees je hier

Door: Marene van de Goor
Met deze blog won ik de Ekkersrijt blog wedstrijd! Bronnen: v.l.n.r. decoholic, perletta carpets, feedly, bloglovin, perletta carpets, kalynskitchen, indeeddecor, skonahem, insideout, perletta carpets, anotherboheminan, perletta carpets,  Fromgreenwich, ecletictrends, decordemon, interiorjunkie, architonic, binitihomeblog, Woontrendz, vanhetkastjenaardemuur, apartmenttherapy, boligmagasinet, mooreaseal, etsy, smartfurniture, flickr, Archiphile, hallingstad, homeadore, dreambookdesign, projectedi1 opmerking:

  1. Dit zijn werkelijk fantastische plaatjes. Heel erg mooi. Het enige jammer aan het hebben van een dure tapijt is het onderhoud dat je altijd beter kunt overlaten aan een professional die je geliefde tapijt kan schoonmaken.

    BeantwoordenVerwijderen