zaterdag 22 oktober 2016

Een trip door keukenland


De keuken wordt steeds meer betrokken bij onze huiskamer, je ziet daarom steeds meer grote leef keukens, keukens die betrokken worden bij de rest van het huis. Koken is niet meer alleen een dagelijkse bezigheid die iedere dag terug komt, maar tegenwoordig een hele levensstijl. Constant zijn we met voeding bezig want wat je eet straal je uit. Daar hoort dan ook een keuken bij waar je zelf goede zin van krijgt, waar je graag al die tijd in door brengt. Een keuken die uniek is die JOU uitstraalt.


Jouw keuken wordt nog meer jij wanneer je hem helemaal uniek en naar jouw eigen wensen en smaak inricht. Speel bijvoorbeeld ook eens met kleur vlakken dit geeft een speels effect  door de kleur tinten op elkaar aan te passen (bijvoorbeeld pastels) bewaar je zo toch de rust. Door de rest  van de ruimte minimalistisch en een rustige basis kleur te houden behoud je het overzicht en de ruimtelijkheid. En bovendien richt je de aandacht op die manier echt op je keuken zodat dit een echte eyecatcher wordt.

We brengen dus steeds meer tijd door in onze keuken. Daarom is het zo belangrijk dat de uitstraling van de keuken bij de woonkamer past en dat dit een prettige omgeving is waar je graag bent. We organiseren etentjes thuis en koken dan voor vrienden. Maar tijdens het koken willen we ook graag contact met je gast. Daarom de leef keuken!



De gast schuift zo aan terwijl jij kookt. Door een zit plek aan een kookeiland te creëren heb je direct contact met je gast(en) en je behoud de gezelligheid tijdens een etentje. Een win win situatie dus!

Er zijn zoveel verschillende mogelijkheden in keukenland en zoveel keuzes te maken dat het lastig is om voor jezelf een keuze te maken. Daarom heb ik middels deze blog een selectie gemaakt van verschillende soorten, vormen, en stijlen keukens met daarbij ook nog wat handige styling tips om je keuken helemaal af te maken en die persoonlijke touch eraan te geven wat jou keuken JOU keuken maakt.

Tijdens mijn tocht door keukenland viel het mij op dat je niet bij een stijl (bijvoorbeeld modern) hoeft te blijven. Verschillende keukenstijlen zijn heel leuk met elkaar te combineren en dit zorgt voor een speelse en persoonlijke uitstraling. Je keuken kan dus nu echt iets persoonlijks worden. Een regelrechte kopie uit de showroom? Dat is niet meer. Begrijpelijk is dat je met dit gegeven nu al helemaal door de keukens jouw persoonlijke keuken niet meer ziet. Een keukenzaak kan je helpen met het ontwerpen en bedenken van jouw persoonlijke wensen. Echter ben je bij zo’n zaak natuurlijk wel gebonden aan de keukens die zij verkopen, wil je een volledig, individueel, onafhankelijk en uitgebreid advies dan kan een interieur ontwerper je hiermee helpen. Heb je hele speciale wensen voor je keuken, zo speciaal dat deze keuken niet te koop is dan is het een goed idee om met een meubel / -interieurbouwer rondom de tafel te gaan zitten.



Voor een op maat gemaakte keuken zoals deze volledig van hout kun je bij een meubel / interieurbouwer terecht.
Een keuken met een combinatie van stijlen zoals deze bijvoorbeeld: klassiek en modern, maakt klassiek modern.

Wat misschien wel handig is om te weten voordat je advies gaat vragen om een paar wensen al op een rijtje te hebben.

 1.      de plaats van je keuken: waar gaat je keuken in je huis komen, dit hoeft niet vanzelfsprekend de plek te zijn waar de huidige keuken is. Maar wel belangrijk om te weten of het nodig is hiervoor te verbouwen, uitbouwen of te breken. En de ruimte die er vervolgens is bepaalt dan weer hoe groot je keuken kan worden. Wil je een open keuken of juist gesloten?



Een open of gesloten keuken? Bij deze keuken heb je het allebei, door de schuifdeuren kun je dit zelf bepalen. Wanneer de etensluchtjes je hele huis bereiken is het wel fijn om de keuken even te kunnen afsluiten. Wil je dat contact met je gasten dan kunnen de schuifdeuren open.
Een kookeiland is ook  mogelijkheid, hier moet wel voldoende ruimte voor zijn, dus houd hier ook rekening mee.

 2.     De vorm: de vorm bepaalt mede de uitstraling. Een kookeiland, een aparte kastenwand, een L –vorm een U –vorm of houd je het liever minimalistisch en alles aan een wand.

3.      De stijl: de stijl is een heel belangrijke keuze deze bepaald voor een groot deel de uitstraling van je keuken. Daarom is het belangrijk rekening te houden met de hierboven genoemde aspecten bij het kiezen van de stijl, maar ook je persoonlijke voorkeur en de stijl die je door de rest van je huis hebt bepalen de uitstraling en moeten voor een samenhangend geheel gaan zorgen. Geef samen met je partner aan wat jouw stijlvoorkeur(en) zijn. Zoals ik al eerder heb genoemd combineren van stijlen is mogelijk. Bijvoorbeeld de een houdt van landelijk en de ander heeft liever modern, combineren van deze twee stijlen is mogelijk en maakt je keuken alleen maar persoonlijker en uniek.

4.  De kleur: eigenlijk net zo belangrijk als de stijl is de kleur. Waar houd je van en wat zijn de kleuren die je door je gehele huis hebt. Wil je kleur alleen op de muren of heb je speciale wensen voor de keukenkastjes? Bijna iedere stijl is in allerlei kleuren combinaties mogelijk, daarom komt de stijl keuze eerst en dan de kleur. Ook bepaalt de kleur de aanblik van je keuken dus heb je bijvoorbeeld een kleine keuken en wil je dat deze ruimtelijk en overzichtelijk oogt kies dan voor basis kleuren en vermijd donkere kleuren (die de ruimten altijd zullen verkleinen).

5. De materialen: structuren en texturen oftewel materialen maken je keuken compleet en moeten voor een samenhangend geheel zorgen. Wat voor materiaal wil je gebruiken voor het keukenblad, de vloer, op de muur?



          

stijl keuze, kleur in je keuken, materiaal combinatie

Al deze 5 aspecten gaan jou keuken uniek maken en zorgen voor een samenhangend geheel. Denk daarom voor het inschakelen van hulp goed na over je persoonlijke wensen. Zo kan er een passend advies van al jou wensen gemaakt worden en kun je zelf hopelijk lang genieten van jou persoonlijke, unieke geweldige keuken!

 Ik heb alvast wat inspiratie beelden voor je opgezocht en heb allerlei leuke ideetjes opgedaan voor mijn eigen keuken
 





      Een paar leuke styling ideetjes om je keuken helemaal af en gezellig te maken! Deze tegeltjes aan de wand brengen een vrolijke sfeer in je keuken heel leuk in combinatie met een strakke keuken. Verschillende mogelijkheden zijn er om je pannen en pollepels in je keuken te hangen, als je ze gestructureerd ophangt dan ziet dit er leuk en speels uit. Kruiden heb je vaak nodig tijdens het koken hang ze daarom bij elkaar in potjes of in een grote bak zo heb je ze altijd binnen handbereik. Regelmatig iets vergeten? Met een krijtbord of een notitierol aan je wand niet meer, je schrijft meteen al je boodschappen, recepten en to do lijstjes op je wand.












Keuken inspiratie

En nog wat meer inspiratie voor jou unieke, persoonlijke al dan niet leefkeuken!












Door: Marene van de Goor

voor dagelijkse Interieur Mood: INSTAGRAM PINTEREST / FACEBOOK


Geen opmerkingen:

Een reactie posten