donderdag 13 augustus 2015

Maak met huisjes je home!

Ben je al bekend met de huisjes? Ik inmiddels ook.
En zo niet dan is deze blog een goed moment om er eens kennis mee te maken.
Want je kunt er niet meer omheen want ze staan als een huis.
Ze zijn verkrijgbaar en te maken in allerlei vormen, stijlen en materialen.
En ze zijn niet alleen als decoratief element maar ook functioneel, dat maakt ze decoratief en functioneel.
Voor mens en dier is er een eigen huis en van klein tot groot overal is aan gedacht.


Want zonder huisje geen home..


De houten huisjes waar het allemaal mee is begonnen doen het nog steeds goed, je hebt ze in allerlei houtsoorten. De steigerhouten voor een landelijk interieur, de eikenhouten passen meer in een minimalistisch, strak interieur.
Er is ook variatie in kleuren, diktes en hoogtes. De lengte en dikte van je huisje bepalen of je huisje op zichzelf kan staan of steun nodig heeft, maar altijd staan ze als een huis. 
Met kleuren en prints zijn dakjes en ramen aangeven of er zijn zelfs openingen voor in de huisjes aangebracht. Hout in combinatie met kleurtjes doet heel vrolijk aan. 
Verschillende soorten zijn te koop op de webshop van polderspul.nl
Ook een leuk idee: plak huisjes op een paneel en je hebt een schilderij van een heel dorp.
Of beschilder je huisje(s) en maak je eigen unieke schilderij zoals Saskia Obdeijn heeft gedaan. 
Door de simpele vorm niet druk en niet te missen voor je interieur, heb je ze nog niet staan?
Dan hoor je er echt niet meer bij.
Zie hoe Marloes van polderspul ze in haar interieur toe heeft gepast en bestel de huisjes direct om deze sfeer ook in jou interieur te krijgen.


1,2,3,4.. huisje van papier! Aan de slag met vouwen en knippen en je hebt je huisje van papier.
Zo geknipt en erg leuk met ook weer allerlei variaties mogelijk.
Je kunt je droom interieur ook zelf tekenen met het teken- /schetsboek: the dollhouse book van Rock & Pebble. Zet het boek op de kaft en je hebt je eigen poppenhuis met iedere pagina een andere kamer. Ben je het interieur zat? Dan turn the page!
Niet zo goed in tekenen en kleuren dan kun je ook aan de slag met foto’s.
Ga op zoek naar foto’s van huisjes die jou inspireren en print deze uit, plak ze rondom een leeg jam potje een kaarsje erin en voilà je sfeervolle huisjes brengen romantiek in je interieur.
Toch liever van het ruwe werk? Dan zijn er ook huisjes van beton staat super stoer.
De huisjes nemen vele vormen aan de meest simpele en bekende vorm is natuurlijk die met een puntdak precies zoals een kind ze tekent. En dat maakt ze juist zo leuk en speels waardoor ze niet eens perfect hoeven te zijn, hoe imperfecter hoe leuker. Een kind tekent ze immers ook niet recht toe recht aan. Afijn, je  ziet dus allerlei vormen, in Nederland mogen de grachten pandjes uit Amsterdam daarom ook niet ontbreken en dat doen ze dan ook niet. Zelfs aan onze trouwe viervoeters is hierbij gedacht en moeten ook zij geloven aan een Amsterdams nestje.
Of denk aan een hele rij grachtenpandjes van overgebleven laminaat of parket als lambrisering. 

  Een zacht en warm huisje krijg je met deze huisjes van textiel.
Kussens of pannenlappen allemaal roepen ze een warm en zacht gevoel bij je op.
Genaaid of gehaakt niet is te min voor deze zachte huisjes. Wees creatief en kijk hoe leuk, uniek, zacht en warm je huis hiermee wordt.
De kussens passen ook erg goed in de kinderkamer, hiermee mag namelijk gegooid worden en hoe leuk is dat een huizen gevecht! (houd dan wel de houten huisjes uit de buurt)

De huisjes trend heeft zo ook de aller kleinste bereikt en is volop terug te zien in de kinderkamer.
Huisjes zijn immers het allerleukste voor kinderen.
Want hoe leuk is het als je als kind kunt zeggen dat je in je eigen huis slaapt.
Een eigen speelhoek met de contouren van een huis waar je zelf nog dingen aan kunt toevoegen om het helemaal je eigen huis te maken. Hang er een doek over en je hebt je eigen tent.
Dit huisje is ook nog eens heel makkelijk te maken door papa of mama, een paar houten palen, een likje verf en klaar! Papa en mama kunnen ook aan de slag met karton zo maken ze voor jou gemakkelijk je eigen poppen huis en het kind kleurt die vervolgens geheel naar eigen wens in.
En is het karton kapot dan maak je snel weer een nieuwe en heb je ook nog eens wat variatie.
Speelgoed hoeft niet duur te zijn blijkt wel uit deze inspiratie, een kind gebruikt voor de rest zijn / haar fantasie en je hebt er geen kind aan.

Het enige wat je nodig hebt bij het bouwen van deze huisjes is een rolletje tape en een rechte lijn.
 En het kind gebruikt zijn fantasie wel.
Of laat de kinderen hun eigen huis bouwen, deze architecten van de toekomst weten vast wel raad met een stel blokken. Ga samen aan de slag en breng meteen de ramen aan. Voor de grote mensen is er ook volop keus en variatie met huizen mogelijk.
In ieder van ons schuilt immers toch nog een beetje kind. En daarom hoeven ook wij niet stil te zitten met deze ideeën houd je je interieur speels en komt het kind in je naar boven.
Erg speels zijn deze huisjes om aan je muur te hangen en het leuke is je kunt er ook nog iets in plaatsen een huisje in een huisje in een huisje dus. Je kunt er mee blijven spelen en variëren.
De rust bewaar je door de huisjes in een rechte lijn langs elkaar te plaatsen en ze niet al te vol te stoppen met kleine spulletjes maar vul ze op met grote (kleine) spullen.
Net zo leuk voor volwassenen (misschien wel leuker) als voor kinderen de huisjes van tape.
Met een strakke lijn geef je de contouren van een huis aan en je unieke huizen hoekje is klaar.
Of deze kast in je tuin met tuingereedschap en haardhout, dit kun je ook prima naar binnen halen (exclusief het tuingereedschap dan) en maak er een boekenkast van of een paar kussens er in en je hebt een originele zithoek.
De huisjes worden steeds functioneler en zijn van allerlei gebruiksgemakken voorzien.
Zo heb je niet alleen een broodplank, kaars, verlichting, prikbord, maar staat het ook nog heel leuk in je interieur en daar worden we blij van.
Zoals ook deze lamp met contouren van een huis in metaal een dubbel verlicht huis krijg je dan, dat noem ik pas the best of both worlds.
Leuk voor in de babykamer of gewoon voor thuis is deze huizen mobiel.
Wanneer het licht aan is verschijnen er schaduwen waarna de huisjes zich vermenigvuldigen.
Laat de schoorsteen in je huis branden zoals deze kaarsen in de huisjes ook doen vermoeden.
Smeer je brood op een grachtenpandje of huisje en wanneer je hem niet gebruikt is het een leuk gezicht op de keukenplank of aanrecht, hapjes serveren op deze plank is overigens ook een feest.
En met een prikbord maak je je huisje nog gezelliger.
Zoveel inspiratie voor jong en oud dat op huizen jacht niet meer hoeft.
Met al deze huis ideeën moet het wel gaan lukken om je huis je thuis te maken waarin ieder zijn eigen huis(je) kan creëren.

 Door Marene van de Goor

Dagelijkse Mood follow me:
INSTAGRAM PINTEREST / FACEBOOK 


bronnen foto's: v.l.n.r. v.o.n.b bynoth.nl fieldandsea.tumblr.com, etsy.com polderspul Saskia Obdeijn, Mevrouwwispeltuut.blogspot.nl,blog.mrprintables.com,  Diycraftyprojects.com    anneevamargriet.blogspot.com blog.mliees.com, Etsy.com ,brit.co ,Kekamsterdam.nl, DecoPeques ,tusindfrydblog.blogspot.dk whybuy.dk,polderspul, Vtwonen.nl ,Welke.nl, Mermagblog.com ,thebooandtheboy.com, Bloglovin.com, Kickcanandconkers.blogspot.fr ,bloglovin.com, Interieurinspiratie.nl, Femkepastijn.nl ,instagram.com, Bynoth.nl , pinterest,  Zwartwitenhout.nl  ,the style files ,polderspul, ferm-living.com, hviit.blogspot.com, 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten