vrijdag 17 maart 2017

The sound of turquoise, magenta, cornflowerblue vind je in the sound of color.


Ben je toe aan wat ‘sound’ en ‘color’ in je interieur dan heb ik het perfecte plaatje voor je ontdekt!

Namelijk ‘the sound of colour’ een serie Fine Art prints geïnspireerd op sculpturen en decoratieve gravures uit de Maya cultuur. Maar ook het fenomeen synesthesie wordt in The sound of colour in beeld gebracht. Waarbij ieder figuur een andere kleur beluistert. the sound of color

Mensen met synesthesie halen hiermee een prachtige sound in huis namelijk die van hen eigen zintuigen. Synesthesie is namelijk het op een bijzondere manier vermengen van zintuigen. Waarbij bijvoorbeeld kleuren gehoord kunnen worden. Ieder mens met synesthesie ervaart dit verschillend bij the sound of color hoort ieder daarom zijn eigen geluid.
Het is misschien moeilijk voor te stellen als je dit fenomeen zelf niet bezit en voor mensen die het wel hebben is het zo vanzelfsprekend omdat ze het altijd al gehad hebben.
Hoe bijzonder moet het zijn geluid te horen bij het zien van een kleur in de stilte. Bij mij is het juist andersom, bij stilte hoor ik muziek in mijn hoofd.
The sound of color brengt het fenomeen synesthesie in beeld, een bijzonder fenomeen wat voor sommige vanzelfsprekend is maar voor velen niet. Het vertelt een verhaal en is daarom ook voor iedereen een prachtige print voor aan de wand.
Geef je fantasie en je gehoor de vrije loop en wie weet ontdek jij ook je eigen geluid in the sound of color.

De werken danken hun naam aan dié specifieke kleur en het fenomeen synesthesie, waarin zintuigen zich op een bijzondere manier weten te mengen. The sound of Magenta, The sound of Turquoise en The sound of Cornflowerblue. Als je heel goed kijkt, dan kun je de kleur bijna “horen”.
Turquoise

Voor wie het beste luistert naar turquoise is the sound of turquoise een uniek grafisch ontwerp die elke ruimte opluistert. In welke ruimte in huis dan ook de sound of turquoise zal nergens misstaan. Met de hoofdkleuren, grijs, wit, blauw, zachtgroen of zwart op de muur zal de sound of turquoise je muur en daarmee je interieur een moderne touch geven.
De presentatie is prachtig: geen lijst, omgeslagen randen of spiegelingen.
  
Formaat
:
80 cm x 100 cm
Gewicht
:
± 780 grams, inclusief frame
Kleuren
:
Turquoise / Gray
Materiaal
:
Dunne Polyester folie. Xpozer (foto en frame)
Techniek
:
Fotografische afdruk met de hoogste HD kwaliteit
Inclusief frame en bevestigingsmaterialen


Ik ben heel erg benieuwd naar hoe the sound of turquoise in jou interieur zou staan, daarom ontvang ik graag foto’s van iedereen met een pracht exemplaar in hun interieur.

the sound of magenta


Combineer deze kleur met zachte kleuren als zacht roze ,zachtgrijs of lichtblauw en er ontstaat een zacht en rustige sfeer in huis. Niet alleen in combinatie met zachte kleuren komt the sound of magenta tot zijn recht maar ook met donkere kleuren zal deze kleur juist extra naar voren komen. Denk bijvoorbeeld aan een donkergrijze, donkerblauwe, zwarte muur. Of met de groene trendkleur van nu. En wat denk je van de bordeaux rode trend kleur? Vloeken? Helemaal niet! Hier zal the sound of magenta zich juist versterken. Durf jij het aan?

Formaat
:
80 cm x 100 cm
Gewicht
:
± 780 grams, inclusief frame
Kleuren
:
Magenta / Gray
Materiaal
:
Dunne Polyester folie. Xpozer (foto en frame)
Techniek
:
Fotografische afdruk met de hoogste HD kwaliteit
Inclusief frame en bevestigingsmaterialen


Ik ben heel erg benieuwd naar hoe the sound of magenta in jou interieur zou staan, daarom ontvang ik graag foto’s van iedereen met een pracht exemplaar in hun interieur.

the sound of cornflowerblue


Deze kleur die voor mij het meest naar paars / blauwpaars refereert kan met vele andere muur kleuren gecombineerd worden.
Buiten de kleuren grijs en wit op de muur zal the sound of cornflowerblue ook tot zijn recht komen in combinatie met de muurkleuren:  terracotta, blauw en groen tinten.Formaat
:
80 cm x 100 cm
Gewicht
:
± 780 grams, inclusief frame
Kleuren
:
Cornflowerblue / Gray
Materiaal
:
Dunne Polyester folie. Xpozer (foto en frame)
Techniek
:
Fotografische afdruk met de hoogste HD kwaliteit
Inclusief frame en bevestigingsmaterialen


Ik ben heel erg benieuwd naar hoe the sound of cornflowerblue in jou interieur zou staan, daarom ontvang ik graag foto’s van iedereen met een pracht exemplaar in hun interieur

Voor de reproductie is gekozen voor een hoge resolutie Fine Art print. Het materiaal is een superdunne en matte polyester folie, het heeft geen lijst maar een niet zichtbaar frame aan de achterkant. ( Xpozer, Reddot design winner) Hierdoor hangt het ontwerp superstrak en ongeveer 2 cm van de muur zodat er een slagschaduw en een zwevend effect ontstaat. Het resultaat is heel fraai en modern.

De oplage beperkt zich tot 250 stuks waardoor het exclusieve karakter gewaarborgd blijft. Daarnaast is elk werk voorzien van een uniek nummer dat correspondeert met het bijgeleverde certificaat.
Met onderwerpen als de Maya cultuur en synesthesie in the sound of color was ik vooral benieuwd vanwaar de inspiratie voor deze fine art prints vandaan kwam.
Ook het fenomeen synesthesie is voor een buitenstaander (zoals ik) moeilijk voor te stellen en daarom ook lastig om me hierin te verplaatsen.
Daarom leeft bij mij vooral de vraag wat zijn de inspiratie bronnen en beweeg redenen van de kunstenaar geweest voor the sound of color.
Hieronder worden ze beantwoord door de kunstenaar: Adam Munsterman.


Je inspiratie voor ‘the sound of color’ komt uit sculpturen en decoratieve gravures uit de Maya cultuur, waar komt deze fascinatie voor de Maya cultuur vandaan?

Ik voel mij snel aangetrokken voor alles wat getekend is door de tijd. Dat kunnen natuurlijk mensen zijn, sommige van ons worden zo mooi oud. Maar ook gebouwen of industrieterreinen die volledig verlaten en vervallen zijn maken altijd een diepe indruk op mij. De verlaten Mayasteden zijn hier ook een sprekend voorbeeld van. De beelden met hun stoere, vaak emotieloze koppen, ontdaan van al hun kleuren, staan al honderden jaren te wachten. Ze zijn bekend met hun eigen verleden maar vertellen ons er niets over. Althans mij niet :-)

Ook het fenomeen synesthesie breng je in  ‘the sound of color’ tot een verbeelding, hoe kwam je op het idee om dit fenomeen in een fine art print te verwerken.

Zoals dat vaak gaat bij het ontwerpen is veel gebaseerd op toeval en gedachtesprongen. Je bent je aan het oriënteren, je leest meningen en ziet beelden die je verder aan het denken zetten.
Zo raakte ik bij toeval bekend met het woord synesthesie via een TED filmpje van Neil Harbisson
Neil Harbisson is eigenlijk een cyborg, ofwel iemand die een lichaamsdeel of zintuig heeft vervangen door techniek. Je opa met een gehoorapparaat of pacemaker is dus ook een cyborg. Hij werd geboren met achromatopsia een zeldzame afwijking die volledige kleurenblindheid betekent. Zijn ogen zien dus helemaal geen kleur. Door een in zijn schedel geïmplanteerde antenne kan hij nu kleuren horen. Een chip in de achterkant van zijn schedel vertaalt die informatie in trillingen, die door Harbissons binnenoor worden waargenomen als tonen. Elke kleur heeft zijn eigen toon. Heel fascinerend.

Is er een verband tussen de grafische geïnspireerde prints uit de Maya cultuur en het fenomeen synesthesie waarom je deze twee inspiratie bronnen in een print hebt samengebracht.

Mensen met synesthesie gebruiken niet zo’n antenne als Neil Harbisson, maar kunnen dat vanuit zichzelf. Sommigen kunnen kleuren zelfs proeven en anderen horen een bepaald geluid bij een kleur. De informatie van de zintuigen vermengen zich, ze hebben onderling invloed op elkaar. Grafisch heb ik hier op voortgeborduurd, het mengen van de oude stenen Maya koppen, door de tijd ontdaan van al hun kleur, luisterend naar gekleurde muziek in een moderne stijl.

Er zijn 3 kleur keuzes uit de ‘sound of color’ heb je zelf bij iedere kleur een andere ‘sound’ in je hoofd? En aan wat voor ‘sound’ moet je dan denken, is het bijvoorbeeld een bekend muziek nummer, of is het een andere soort ‘sound’ zoals bijvoorbeeld het ruisen van de wind.

Leuk dat je dat vraagt. Het zijn geen specifiek geluiden zoals het ruisen van de zee of een bepaalde toonhoogte, maar voor mijn gevoel zijn er wel bepaalde muzieknummers die goed passen. Over het algemeen is dat elektronische instrumentale muziek.
Op Spotify probeer ik momenteel een samenstelling te maken van verschillende nummers die bij een kleur horen.  Zo heb ik het gevoel dat bij The sound of Magenta muziek past van Underworld, The sound of Turquoise het mooie nummer Soldier van Amatorski. Voor Cornflowerblue bijvoorbeeld het nummer van Trentemøller Miss You” of het nummer van Yes “Soon” Prachtige muziek.

En ken je deze sounds ook toe aan bepaalde ruimtes in je interieur?

Dat vind ik een moeilijke vraag, want ik ben natuurlijk bevooroordeeld. Als het interieur maar een beetje modern is, dat vind ik het al heel mooi. Ik heb ze nu in verschillende interieurs gezien, in slaapkamers, woonkamers maar ook in zakelijke omgevingen, zolang ze maar ruimte krijgen.

Adressen
Neil Harbisson bij Ted: http://tstbld.nl/BKmS
Amatorski: http://amatorski.be


Benieuwd geworden naar the sound of color? 18 en 19 maart 2017 zijn ze in het echt te aanschouwen tijdens de expositie:  kunst-expoXXL. Zaterdag 18 en zondag 19 maart 2017 in het Cultureel Centrum Pancratius van 11:00 tot 17:00 uur     

Meer informatie vind je op http://the-sound-of-color.com

Voor dagelijkse Interieur Mood, tips en inspiratie kun je mij volgen op:Bronnen v.l.n.r. : elinlannsjo.com, italianbark.com, Frenchy Fancy, elementsofstyleblog.com, Bloglovin, Residence Style, : fem-fem, Bianca Wippe, lady.inspirasjonsblogg.jotun.no, the style files, LIA Leuk Interieur Advies/Lovely Interior Advice, KiwiStudio yvonnekone.com, interior-guru.com, Clever Spaces, instagram, HomeDeco 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten