zondag 26 april 2015

Leven als een koning

focus-damnit.tumblr.com


In het kader van koningsdag wegdromen bij hoffelijke interieurs.
Waan je in de huiskamers, gang partijen, balzalen, salons van eeuwenoude koningen en koninginnen en voel je even een koning of koningin. Leuk om eens een bezoekje te brengen aan een van deze paleizen of gewoon even weg te dromen bij de foto's ervan.
En haal inspiratie uit deze paleizen voor in je eigen interieur, zo maak je van je eigen interieur een paleisje en leef je als een koning!travelthatway.com
architectdublin.ie

Zo is het Russborough house niet van een koning wel van een Graaf echt een bezoekje waard. Dit statig huis in Blessington Ierland werd gebouwd voor de 1e graaf van Milltown Joseph Leeson. Deze typische palladium architectuur werd tussen 1741 en 1755 gebouwd door Richard Cassels.
De Leeson familie kwam van oorsprong uit Northamptonshire en verhuisden in de 2e helft van de 17e eeuw naar Ierland. Het omvangrijke fortuin en de bierbrouwerij in Dublin werd doorgegeven aan Joseph Leerson. Deze Joseph Leerson kocht land op wat toen heten Russeltown. Joseph Leerson liet er Russborough house op bouwen en werd in 1763 de eerste graaf van Milltown. Russborough house huisde 6 generaties grafen van Milltown.

Kenmerkend aan het Russborough house interieur zijn de ornamentale pleisterwerken op het plafond en aan de muur ontworpen door de broers Lafranchini. Het huis bewaarde ook vele kunst schatten waaronder de 4 speciaal voor Russborough in 1750 geschilderde Claude Joseph Vernet schilderijen getiteld: 'morning', 'midday', 'sunset' en 'night'. Ook de 'lady writing a letter with her maid' van Vermeer behoorde tot de collectie en is in 1993 hersteld.

architectdublin.ie
southshoredecoratingblog.com
     Russborough house is gebruikt voor de filmsetting van de film "Haywire" uit 2011.

Sinds 1976 behoort Russborough house tot de Alfred Beit foundation. De foundation openden in 1978 de historische mansion met zijn collecties voor het Ierse publiek.
Sinds vandaag de dag is Russborough house open voor publiek, laat je inspireren en omringen door de unieke en mooie interieurs van Russborough house.

Haal Russborough house je eigen huis binnen met dit ornamentaal behang. Niet van echt te onderscheiden!

interiorjunkie.com

In Parijs vind je Hotel de Soubise het stadspaleis gelegen aan Rue des francsbourgeois.
Het paleis bestond al sinds 1375 en behoorde toen tot het Parijse landgoed van hertogen van Guise.
De laatste hertog Frans Jozef (de zoon van Elisabeth Marguerite d'Orleans hertogin van Alencon)waartoe het behoorde werd er geboren en stierf in 1675. Waarna de erfenis naar Marie de Lorraine ging die er in 1615 geboren was, in 1688 stierf hij ook hier.

indulgy.com
a-l-ancien-regime.tumblr.com


Op 27 maart 1700 kocht Francois de Rohan prins van Soubise wat toen nog Hotel Clisson heten en liet het landhuis door architect Pierre Alexis Delmair verbouwen tot stadspaleis. Zijn vrouw Anne de Rohan-Chabot ooit maîtresse van Lodewijk XIV (men dacht dat door deze affaire de aankoop van het gebouw is gefinancierd) overleed hier in 1709.

britannica.com

Hercule Meriadec, prins van Soubise (zoon van Francois) is verantwoordelijk voor de vernieuwing van een aantal interieurs van Hotel de Soubise en vroeg Germain Boffrand te helpen met het ontwerpen ervan.
De interieurs tussen 1735 en 1740 zijn gedecoreerd volgens de Franse rococo stijl.
De ovale salons werden nieuwe appartementen voor de prins op de begane grond en voor de prinses op de Piano Nobile, beide met uitzicht op de tuin.
Deze salons zijn sinds de 18e eeuw nog in zijn originele staat. Ook de de chambre du prince, salon ovale du prince, chambre d'Apparat de la princesse zijn geheel intact gebleven. De verfijnde salon ovale de la princesse bevat vergulde plafonds met houtsnijwerk en spiegels.


       
167.206.67.164
ipreferparis.net

   
Door de napoleontisch decreet van 1806 is het paleis eigendom van het 1e Franse keizerrijk.
Nu is er Musee de l'Histoire de France en een gedeelte Archives Nationales gevestigd. En kan het Paleis nog steeds bezocht worden.
De rococo stijl kenmerkt zich door zijn ornamentale organische ,vloeiende vormen en de rijke versieringen en dat vooral veel bij elkaar. Voornamelijk werden er pastelkleuren gebruikt wat zorgt voor een lieflijk en luchtig karakter. Ook rocaille motieven (schelpachtige versieringen) zijn kenmerkend voor de rococo.
Wanner je deze stijl aan je eigen interieur wilt toevoegen is het belangrijk de regel 'less is more' in acht te nemen om de rust te bewaren. Een rococo spiegel combineren met rustige kleuren en accessoires maken je interieur net wat unieker en je behoud toch de rust. Organische meubels zijn prachtig de grijstinten creëren hier de rust.

castlecrownscottages.blogspot.com
cat-arzyna.tumblr.com
             
Mocht je nu nog niet weten wat te doen met koningsdag laat je dan inspireren door al het moois van deze koninklijke levensstijlen en probeer deze stijl in huis te halen en voel je als een koning of koningin in je eigen paleis! Of breng een bezoekje aan een paleis en waan je een koning tussen al het moois. Ik raak er in ieder geval altijd door geïnspireerd en er zijn nog velen paleizen die op mijn lijstje staan.

Ik wens je een koninklijke koningsdag! de groeten vanuit mijn eigen paleis called home!

real-myroyals.blogspot.com.tr
follow me:

INSTAGRAM / PINTEREST
    

Geen opmerkingen:

Een reactie posten