donderdag 12 maart 2015

Verslaafd aan bloemen!

carlacoulson.com


Nog even voordat de lente officieel begint EINDELIJK! Zoals ieder jaar dacht ik waar blijf je en zoals ieder jaar duurde het voor mijn gevoel weer veel te lang. En gelukkig kwamen daar na veel regen, sneeuw, vrieskou, wind de eerste zonnestralen en BOEM de winter was meteen vergeten.
Inmiddels schijnt het zonnetje ook al volop, en ook al schijnt die niet dan halen we hem toch in huis! Door een vrolijke bos bloemen.

Tulpen, narcissen, amaryllissen, ranonkels, hyacinten en fresia's ze zijn al gesignaleerd voordat de zon begon te schijnen. Geen wonder want bloemen maken je vrolijk en geven je weer nieuwe moed. Zodra na de winter de eerste knoppen tevoorschijn komen, de vogeltjes beginnen te fluiten en de zon begint te schijnen lijkt het wel alsof de wereld weer een beetje ontwaakt. Op straat lijkt het drukker, de terrassen zitten vol.
Dan weet je, het is voorjaar! En hoe kun je dit beter vieren dan met bloemetjes in je huis te halen.
Ik kan er geen genoeg van krijgen, ik ben verslaafd aan bloemen.
Daarom deze blog met veel inspiratie tips om de bloemetjes in huis te halen.  

thekitchn.com
apartmenttherapy.com
Op verschillende manieren kun je bloemen in je huis plaatsen. Een veel geziene trend is bijvoorbeeld om met veel kleine vaasjes een boeket te creëren. En hierin zijn ook erg veel variaties mogelijk. Allemaal kleine vaasje in een lage schaal of dienblad zorgt voor een ordelijke chaos. Je kunt variëren met allemaal verschillende bloemen en kleuren of ga voor iets meer rust en houd het bij een of 2 kleuren of kies 1 bloem soort. Verschil in hoogte van de vaasjes zorgt voor een speels effect en je hebt voldoende zicht op al je bloemen in je boeket. Ook leuk om je bloemen te combineren met veldbloemen, bloesem en takken uit eigen tuin. Maak de bloemen plek helemaal je eigen met DIY vaasjes, spaar bijvoorbeeld cola flesjes, wijnflessen, jampotjes, en blikken en verf deze of breng er een patroon op aan. Gebruik je theelichtjes ook eens als vaasjes zo laat je de donkere wintermaanden even geheel achter je.


fraueulein-klein.blogspot.de
showhome.nl

showhome.nl


 Waar ik ook vaak veel inspiratie vind is in de kringloop, koop hier bijvoorbeeld allerlei verschillende vaasjes en verf ze in een kleur om een geheel te krijgen. Of ook heel leuk oude apothekerspotjes.
Je kunt de vaasjes ook gewoon los op je salontafel of eettafel plaatsen of groepeer ze overal op verschillende plekken door je hele huis zo kun je er overal van genieten. Kortom er is geen gouden regel voor wees creatief en geniet!

jenn-wren.tumblr.com
mountpleasantroad.com.uk
               

Heb je een saaie lege muur in je huis, fleur hem dan een beetje op met bloemen. Er bestaan vaasjes die je aan de muur kunt hangen, maar je kunt ook verschillende vaasjes aan een touwtje maken en deze op hangen. Ook leuk om een zuil op te fleuren die midden in je woonkamer staat, hang hier wat bloemen aan en je hebt een echte eyecatcher in je huis.  

decor8blog.com

bloglovin.com

poppytalk.blogspot.ch
etsy.com

designersblock.blogspot.com

Niet alleen een eyecatcher maar ook functioneel is de schrijftafel van studio Roel Huisman. Naast de bureaulamp en een opbergvak heeft deze schrijftafel ook een vaas, zodat je altijd sfeer d.m.v. bloemen kunt toevoegen aan je interieur. Ik ben benieuwd of er hierdoor ook mooie verhalen uit ontstaan.  

roelhuisman.nl

roelhuisman.nl

Een waar bloemen gordijn krijg je wanneer je potten en vazen op een schommel voor je raam plaatst. Niet alleen wordt je er zelf vrolijk van maar ook mensen die voorbij komen. Daarbij heb je natuurlijk altijd een prachtig uitzicht en het voorkomt inkijk. Een vrolijke vervanging van een gordijn dus. 
Ook een goed idee om dit bijvoorbeeld in de keuken voor een raam te plaatsen met tuinkruiden.

bellemaison23.com

Ook leuk een grote bak, mand of emmer vol met bloemen. 
Er zijn veel manieren waarop je je huis vrolijker kunt maken met bloemen, er is voor ieder wat wils, kijk naar je eigen smaak en stijl en pas de vazen, kleuren en bloemen die je gebruikt hierop aan. Bij een landelijk interieur passen bijvoorbeeld tulpen, veldbloemen, bloesemtakken waarbij een robuuste vaas of pot leuk staat, maar ook een emmer of een mand doet het goed. 
Bij een klassiek interieur rozen, hortensia's, ranonkels, orchideeën die dan goed tot zijn recht komen in een transparante vaas die je kunt stickeren zodat het bijvoorbeeld op een parfumfles lijkt. Of plaats een grote bos in een romeinse vaas. Heb je een wat meer modern interieur dan staan verschillende soorten gekleurde bloemen in een design vaas erg leuk. Maar dit is natuurlijk geen gouden regel mix en match en je huis fleurt er altijd van op! 


vtwonen.nl

welke.nl
 


                    
frenchcountrycottage.net
froufroufashionista.tumblr.com


welke.nl

dreamywhites.blogspot.com

aesthetically-thinking.blogspot.comshaylalilian.com

hopelijk ben je net zo geïnspireerd geraakt door het lezen en zien van mijn blog als ik. Aan de slag en geniet van je huis, het voorjaar en de bloemen.
tot de volgende blog en... 

BLOOM WHERE YOU ARE PLANTED.         

follow me:


   Geen opmerkingen:

Een reactie posten